Bodrum Gündem

BODRUM’DA DÜNYA SANAT GÜNÜ KUTLANDI

16.04.2015
0
A+
A-

How to treat erectile dysfunctiГ®n buy Disulfiram dünya sanat günü (7) Nolvadex online

 

15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat öncülüğünde Bodrum Art ve Bodrum Belediyesi iş birliği ile bir dizi sanatsal etkinlik gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

2004 yılından bu yana ünlü Türk Ressam Bedri Baykam’ın önerisi ile dünyada kutlanmaya başlanan Dünya Sanat Günü, ressam Leanardo Da Vinci’nin de doğum günü olan 15 Nisan’da tüm dünyada aynı anda kutlanıyor. Neyzen Tevfik Caddesinde düzenlenen bu yıl ki etkinlikler, Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi öncülüğünde, Art Bodrum Sanat ve Kültür Derneği ve Bodrum Belediyesi destekleriyle yapıldı.

Etkinlikte, dernek üyesi sanatçılar gün boyu resim ve kara kalem çalışması gerçekleştirdiler. Etkinliği yoldan geçen vatandaşlar da ilgiyle izlediler. Etkinliğe katılan bazı öğrenciler sanatçılarla birlikte resim çalışması gerçekleştirdiler.

Dünya Sanat Günü etkinlikleri hakkında bilgiler veren Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu şunları söyledi; “Bu etkinlik bizim Kültür Sanat Meclisimizin düzenlediği bir çalışma. Eminim bundan sonra çok daha boyutlu bir şekilde bunu yapacağız ve Bodrum’un dünya kültür şehri olma özelliğini pekiştirecek, geliştirecek çalışmalar olacak. Bu etkinliğin önemli bir hazırlık dönemi oldu. Bodrum’da halkın sanatın içine girmesini sağlamak açısından önemli bir çalışma oldu.” dedi.

Dünya Sanat Günü kutlama etkinliğine önemli bir destek sağlayan Art Bodrum Sanat ve Kültür Derneği’nin Başkanı Yüksel Güner, Bodrum’da üç yıldır kutlama yaptıklarını belirterek şöyle konuştu; “Buna önem veriyoruz ve mümkün olduğu kadar kapsamlı olmasına gayret gösteriyoruz. Resimi klasik sanat, dans ve konserlerle sanat ve toplumu birleştirmeye çalışıyoruz. Toplumu sanata ısındırmaya çalışıyoruz. Bu çok önemli, toplumla sanat kopuk. Bu kopukluğu ne kadar giderebilirsek o kadar başarılı olacağız.” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Rezzan Şebin ise bu kutlamanın uluslararası etkinlik takvimine işlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.