Bodrum Gündem

FIRTINA BODRUM’U KAPALI MEKANLARA HAPSETTİ…

17.01.2016
0
A+
A-
İki gündür bölgemizi etkisi altına alan fırtına günlük hayatı olumsuz etkiledi. Cuma gece geç saatlerde başlayan, Cumartesi ve Pazar günleri etkisini artırarak devam eden fırtına, Bodrumluları evlerine ve kapalı mekanlara hapsetti.
Bodrum Gündem Haber
İki gündür etkili olan fırtınaya Pazar günü öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağmur eşlik etti. Fırtına nedeniyle özellikle sahil şeridinde dalgalar kumsalı aşarak yürüme yollarına kadar geldi. Bazı mahallelerde ağaçların kökünden devrildiği görülürken, bazı sokak lambaları da yan yattı.
Barlar Caddesi olarak bilinen dünyaca ünlü Cumhuriyet Caddesinin deniz tarafındaki işletmelerin camları dalgalar tarafından dövülürken, deniz seviyesi Kumbahçe’de yürüme yoluna kadar ulaştı.
bodrumda pazar fırtınası (3)Ortakent Yahşi sahilinde de dalgaların yüksekliği neredeyse bir metreye ulaşırken, deniz suyu kumsalı aşarak neredeyse işletmelere kadar ulaştı. Limanda bağlı olan tekneler gerekli önlemler alındığı için bir sorun yaşamazken, Ortakent Yahşi kanalındaki küçük tekneler adeta beşik gibi sallandı.
Her şeye karşın şiddetli fırtınanın tadını çıkaranlarda vardı. Bazı Bodrumlular sahildeki işletmelere giderek, muhteşem manzara ve dalgaların dansını izleyerek Pazar kahvaltısı yaparken, ilçede hizmet veren bazı kapalı alışveriş merkezlerinde de normalin çok üzerinde yoğunluk olduğu gözlendi.
Fırtına Pazar akşam saatlerinde şiddetini kaybederek yerini sağanak yağışa bırakırken, hava sıcaklığının ise Salı gününden itibaren yaklaşık 10 derece düşmesi bekleniyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.