Bodrum Gündem

ŞANTİYE ŞEFLİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİLER

08.06.2016
0
A+
A-

IMG_1751İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Bodrum Temsilciği  tarafından  Şantiye Şefi olan Mimar ve Mühendislerin ;  müellif, fenni mesul, şantiye şefi ve işveren olarak sorumluluklarının anlatıldığı toplantı Bodrum Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Bodrum Temsilciği   tarafından  gerçekleştirilen toplantıda A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı – Kamulaştırma Bilirkişisi İnş. Müh. Mehmet Şahbaz tarafından bilgilendirme yapıldı.

Yapılan toplandı ile ilgili İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi  Bodrum temsilciği  başkanı İn. Mühendisi İlhan Özyiğit şunları kaydetti “16 Aralık 201 tarihinde resmi gazetede yayınlanan şantiye şefi yönetmeliği ile beraber yapı ruhsatı olan tüm yapılarda artık şantiye şefi aramak lüzumu hissedildi. Temsilciliğimize bağlı üyelerimizle çok sorunlar yaşamaya başladık yeni bir yönetmelik olduğu için.  O yüzdende Muğla şubemize bağlı konusunda uzman Mehmet Şahbaz beyi davet edip onun bilgilerinden yararlanarak bu şantiye şefliği ile ilgili sorunları hukuki, mali ve idari yönden bize anlattı. Fakat bununla da bitmiyor. Temsilcilerimiz olan üyelerimizin çoğu şantiye şefliği yükleniyor fakat onlarla ilgili aldığı hukuki sorumluluğu  bilmiyorlar.  İnşaat mühendisleri merkezi bunlarla ilgili fazla da bir şey yapmıyor.  Buradan İnşaat Mühendisleri genel merkezine de bir çağrı yapmak istiyorum. Özellikle şantiye şefliği genel şartnamesi hazırlanması gerekiyor. Yalnızca bakanlığa bırakılmaması gerekiyor.  Bu şartnamede de muhakkak şantiye şefinin özlük haklarının belirtilmesi lazım. Bu şantiye şefliği alan arkadaşlarımızın mesleki denetimlere tabii tutularak bunlara bir eğitim verilmesi lazım. Bunların da şubeler kanalıyla şantiye şefliği alan meslektaşlarımıza verilmesi lazım. “ dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi  Bodrum temsilciği  başkanı İn. Mühendisi İlhan Özyiğit şantiye şefi bulunan yaklaşık 6.000 yapıda;% 62 oranında inşaat mühendisi (3757 adet yapı),  % 25 oranında mimar (1520 adet yapı), % 0,05 oranında makine mühendisi  (305 adet yapı) ve  % 0,01 oranında elektrik mühendisi  (85 adet yapı) tarafından üstlenildiğini dile getirdi.

İlhan Özyiğit , bundan sonra temsilciliğine bağlı üyelere sorunları ile ilgili konusunda uzman kişileri çağırarak bilgilerinden istifade etmeyi planladıklarını dile getirdi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.