Bodrum Gündem

“MAVİ DENİZ, TEMİZ KIYILAR” İÇİN ÇALIŞIYOR…

büyükşehir mavi deniz temiz kıyılar için çalışıyor (3)

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” hedefi doğrultusunda il genelinde deniz araçlarından atık toplama ve kıyı temizliği çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 1480 kilometre kıyı şeridine sahip Muğla’da yaz sezonu boyunca deniz araçlardan atık toplama ve kıyı temizliği çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.  Vatandaşların sağlıklı çevre koşullarında tatillerini yapabilmeleri ve çevre temizliğinin sürdürülebilir kılınması amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, haftanın 7 günü deniz araçlarından 6 adet tekneyle atık toplam çalışmalarının yanı sıra 2 gün boyunca da Gökova körfezinde kıyı temizliği çalışması gerçekleştirdi. Kıyı temizliği çalışmaları kapsamında, Gökova körfezinde Yediadalar, Küfre Koyu, Uzun Liman, Bekar koyu, Çöp Evi Koyu, Mina Koyu mevkiilerinde toplam 219 poşet ( ortalama 2190 kilogram ) atık toplandı.

bodrum kent konseyi katı atık projesi bilgilendirme toplantısı (6)Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, “Çevre Dostu Muğla” için özveriyle çalıştıklarını ve yaz sezonunda kıyı temizliği ve deniz araçlarından atık toplama çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Aylin Giray; “Muğlamız 1480 kilometre kıyı şeridi, 4 adet körfezi, 131 adet yatların mola verdiği eşsiz güzellikteki koyları ve 30’a yakın marinasıyla yaz aylarında 10 bine yakın tekneye ev sahipliği yapıyor. Deniz araçlarından kaynaklanan atıkların alınması ve bu atıkların illegal olarak denizlere atılmasını önlemek için Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak iki atık alım tesisi ve 6 tekneyle hizmet veriyor ayrıca kıyı temizliği çalışmaları da yapıyoruz. 2015 yılında atık alım teknelerimizle deniz araçlarından toplam 727 ton katı atık, 887 ton sıvı atık topladık. 2016 yılında ise bugüne kadar 343 ton katı atık, 545 ton sıvı atık topladık. Büyükşehir Belediyesi olarak “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” hedefimiz doğrultusunda çalışmalar yapmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.