Bodrum Gündem

ANKARALI HOCALARIN RESİM SERGİSİ NUROL SANAT GALERİSİNDE…

ANKARALI HOCALARIN RESİM SERGİSİ NUROL SANAT GALERİSİNDE…

ankaralı ressamlar nuroldaOasis Nurol Sanat Galerisi’ne Resim Sanatının Ankaralı Hocaları Resim Sergisi ile Nuri Abaç, Nevzat Akoral, İsmail Altınok, Turan Erol, Lütfü Günay, Duran Karaca, Kayıhan Keskinok, Adnan Turani konuk oluyor.

Bodrum Gündem Haber

Sergi, 6 Nisan Cuma günü saat 18:00’de  başlayacak kokteyl ile açılacak ve 28 Nisan 2018 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00 -20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 Resim Sanatımızın Ankaralı Hocaları

Ankara, temelleri sanat ve kültür kaynakları üzerine kurulan Cumhuriyetin başkenti olarak, resim sanatımızın gelişim süreci içinde de önemli bir yere sahiptir. Hemen hepsi kapsamlı ve yarışma sergileri olan Ankara Sergileri, Devlet Resim ve Heykel Sergileri, özel galeriler resim sanatımızın temel taşları olan sanatçıların Ankara’yı yaşam merkezi olarak seçmesine neden olur. 1960’ların sanat hareketlerini yönlendiren, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olarak Ankara’ya yerleşen Turan Erol, Lütfü Günay, Duran Karaca ve Kayıhan Keskinok dönemlerinin modernizmini belirleyen figüratif yorumlara açık biçimleriyle  yeni resim arayışlarına öncülük ederler. Adnan Turani figüratif ekspresyonların derin anlamlarını resmeder. Nuri Abaç geleneksel kaynaklara yönelimin örneklerini resimler. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü mezunu İsmail Altınok geometrik, soyut kompozisyonlar üzerine yoğunlaşırken, Nevzat Akoral naif ruhun resme yansıyan örneklerini tuvallerine aktarır. Ankara’nın sanat ortamının sanatçıları, eserleriyle resim sanatımızın gelişim çizgisine iz bırakırken, sanatımızın tarihindeki yerlerini de alırlar.

Prof. Dr. Kıymet Giray

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.