Bodrum Gündem

“SADECE MIZMIZLANARAK İŞÇİ SINIFINI MUHALEFETE MAHKUM ETTİK”…

TİP BODRUM BULUŞMAI MANŞETTürkiye İşçi Partisi (TİP), kuruluş toplantılarına Bodrum’da devam etti. TKP Genel Başkanı Erkan Baş gecede yaptığı konuşmada kendini devrimci, sosyalist ve komünist ilan edenlerin bugüne kadar sadece mızmızlandıklarını ve işçi sınıfını muhalefete mahkum ettiklerini kaydetti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

TKP ve tarihsel TİP üyelerinin de aralarında bulunduğu 146 imzacı Türkiye işçi partisini kurmak için çağrıda bulundu. “Gel Kardeşim” başlığı ile yapılan çağrının devamında TİP ve TKP üyelerinin de aralarında bulunduğu bir gurup Otantik Restoran’da bir arya gelerek TİP’in kurulma amacını ve hedeflerini konuştular.

Geceye TKP Genel Başkanı Erkan Baş ve geleneksel TİP- GYK üyesi Savaş Al, çağrı metnine imza atanlar arasında Bodrum’dan İskender Doğer, Avukat Emre Atmaca ve Ömer Topuz, Bodrum İKK Sekreteri Şahabettin Doğan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi katıldı.

TİP BODRUM BULUŞMASI YEMEĞİ (9)“Sadece Mızmızlanarak İşçi Sınıfını Muhalefete Mahkum Ettik”…

Toplantının açılış konuşmasını TKP Genel Başkanı Erkan Baş yaparken Türkiye’de kendini devrimci ve sosyalist ilan edenlerin bugüne kadar sadece mızmızlandıklarını ve işçi sınıfını muhalefete mahkum ettiklerini kaydetti. Erkan Baş 35 yıldır yenemedikleri, aşamadıkları asıl sorunun işçi sınıfının haklarını savunacak bir partinin olmaması olduğunun altını çizerken konuşmasına şöyle devam etti “Sosyalistler, devrimciler ve komünistler olarak birkaç ortak noktada buluşmamız gerekiyor. Bunlarda anlaştığımız durumlarda gerisi mutlaka kolayca halledilebilir. Tarihsel birikimimizin tamamını kucaklamak durumundayız. Mustafa Suphilerden, Behice Boranlardan devam eden Denizlerle Mahirler ile başka bir akarsuya doğru akan o büyük kavgaya, Seksenlerdeki direnişe Doksanlardaki kamu çalışan direnişine, iki binlerdeki gezi direnişine kadar hepsini kucaklayıp daha ileriye taşımak durumundayız Kimse bize bu büyük tarihi içerisinde dönünce bir damarı mahkum olmayı dayatamaz. 30-35 yıldır yenemediğimiz aşamadığımız büyük bir sıkıntı ile karşı karşıyayız. O bir şey değişince her şey değişecektir. O da işçi sınıfı, emekçi ile kaderini birleştirmiş bir Sosyalist hareketin yeniden inşa edilmesi. Türkiye’de 35 yıldır bu iktidar neyi başardı diye baktığımızda esas olarak bir şey başarmış. İşçi sınıfının devletini, partisini, sendikalarını yok ettiler. İşçi sınıfını teslim aldılar. Bu bütünlük içerisinde bakıp işçi sınıfının partisini, sendikasını ve devletini yaratmalıyız. Temel anlaşmamız gereken, üzerine esas kafayı yormamız gereken şey budur. Türkiye’deki emekçiler, işçiler, yoksullar kendi öz partilerini yaratamadıkları sürece hiçbir şey değişmez. Sabahlara kadar tartışsak, gecelere kadar yazsak hiçbir şeyi değiştiremeyiz. Bütün çabamız, her şey işçi sınıfının örgütlenmesi ve işçi sınıfını iktidar mücadelesi için olmalı. Son derece önemli bir nokta da 35 yıldır bizi muhalefete mahkum ettiler.  Kimse tek tek üzerine alınmasın hepimiz mızmızlanıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan şikayet ediyoruz. Sosyalizmin içinde bulunduğu durumdan, işçi sınıfının içinde bulunduğu durumdan şikayet ediyoruz ama sadece şikayet ediyoruz. Artık buna son verme zamanı gelmiştir.” Dedi.

TİP BODRUM BULUŞMASI YEMEĞİ (6)“Haksızlığa Uğrayan ve Direnen Milyonlarız Ama Örgütsüzüz…”

Farklı geleneklerden, davalardan ve yollardan gelen Türkiye’deki 100 yıllık Sosyalist hareketin birikim ve deneyimini Haziran Hareketi ile Gezi Direnişindeki gençlikle buluşturmak gerektiğini belirten Erkan Baş, iktidarın karşındaki milyonlarca kişinin bir araya gelerek örgütlenmesinin asıl sorunu ortadan kaldıracağını iddia etti. Baş sözlerine şöyle devam etti “Biz Türkiye’ye baktığımızda sadece teslim olanları, biat edenler inenleri değil 15 yıldır her türlü baskıya, şiddete, cezaevlerine rağmen bunların karşısında dimdik duran büyük bir Halk gücü, kitlesi görüyoruz. Gördüğümüz şey bu büyük kuvvetin, milyonların aynı zamanda maalesef örgütsüz, dağınık olduğudur. Bu nedenle başarısız olduklarını gerçeğini görüyoruz. Bugün Bodrum ayağını örgütlediğimiz karşı çıkışımızın, isyanımızda bir tanesi de bu. Türkiye’de 100 yılı aşkın bir süredir devam eden Sosyalist devrimci hareketimizin kesintisiz kalmasını son derece önemli. 100 yıldır kesintisiz bu ülke topraklarında kavga ediyoruz. Bu ülkede her şeyi tartışabiliriz ama devrimci bir birikimin, potansiyelin kalmadığını söyleyen herkesin karşısına dikiliriz.  Bu ülkede devrimciler, sosyalistler, komünistler kalmadı denilen bir noktada büyük bir halk direnişi ile kendisine bir kez daha duyurdu. “

TİP BODRUM BULUŞMASI YEMEĞİ (21)“Varlığımız İşçi Sınıfının Mücadelesine Armağan Olsun…”

TKP Genel Başkanı Erkan Baş Türkiye Komünist Partisi olarak TİP’in kuruluşuna destek vermelerini ise şu cümleleri ile açıkladı “Gel Kardeşim Çağrısının, Türkiye İşçi Partisinin yeniden kurulma çağrısının esas nedenlerinden biri de artık şikayet etmeyi bırakıp bulunduğumuz bütün alanlarda, her birimizin son derece kıymetli birikimini işçi sınıfının yararına bir araya getirmek üzere yola çıkıyoruz. İlkelerimiz çok net. İşçi sınıf içerisinde bir parti kurulacak. Sosyalistler, devrimciler ve komünistler varlıklarını buradaki işçi sınıfının iktidar mücadelesine armağan edecekler. Bizim Türkiye Komünist Partisi olarak Türkiye İşçi Partisinin kuruluş çağrısına destek vermemiz, bu çağırının bir parçası haline gelmemizin temel esprisi budur. Bizim işçi sınıfının çıkarılan başka çıkarımız yoktur. O yüzden varlığımız işçi sınıfının mücadelesine armağan olsun diyerek bu kavgadaki yerimizi alıyoruz. Tüm devrimci, sosyalist ve komünist olanlara da aynı çağrıyı yapıyoruz” dedi.

Tanışma yemeği devrimci şiirler okunması ve İlhan ve Fatoş Özçelik tarafından söylenen türküler eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

 

 

Yorumlar

  1. turgut ERASLAN dedi ki:

    Sınıfın partisi olma yolunda çıkışlarını selamlıyorum

  2. fikret karataş dedi ki:

    57 yıl önce kuruluşuna tanıklık ettik. Ondan 4 yıl sonra da ilk oyumuzu ona kullandık . Aybar İKTİDARIN DİLİNDE (AYBOROF) bize GÖRE ÜLKENİN EN İYİ EKONOMİSTİ Sadun Aren ve her konuyu en duru ve net olarak anlatan Usta Yaşar Kemal. ÇOK UĞRAŞ VERDİK, ÇALIŞTIK, ADANA’DA Alİ KARCI’YI MİLLETVEKİLİ YAPTIK. O seçimde o zaman öğretmen olan eşim de sandık kurulunda karın burunda görev yaptı. Milli bakiye olgusunun ne demek olduğu ve halkın nasıl temsİl edildiği öğretildi halkımıza. SONRADAN DÖNEKLER ELİYLE PARTİ YOK EDİLDİ YENİ KURULANIN DA OLUMU KABUL EDİLEBİLİR GÖREV YAPMASIN DİLİYORUZ!…