Bodrum Gündem

“GENÇ BİR CHP’Lİ OLARAK ŞEVK VE HEYECANLA BODRUMU YÖNETMEYE TALİBİM…”

CHP’de Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylık sürecinin bitmesine iki gün kala Ahmet Aras, parti binası önünde yaptığı basın açıklaması ile adaylığını duyurdu. Aras adaylık açıklamasında; 30 yıl boyunca görev yaptığı ve Yarbay rütbesi ile emekli olduğu ordudaki görevinde olduğu gibi kamu hizmetinin kutsallığını iyi bildiğini genç bir CHP’li olarak şevk ve heyecanla bodrumu yönetmeye talip olduğunu söyledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Genç, dinamik, aydın, Atatürk İlke ve İnkılaplarına gönülden bağlı güçlü bir ekiple Bodrum’u yönetmeye talip olduğunu ifade eden Ahmet Aras’ın  bugün  13:30’da CHP Bodrum İlçe Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasına Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanlığına aday olan ve adı geçen isimlerden Recai Seymen, Taner Uslu, Mehmet Özalın ile Refik Ülgen de basın açıklamasını dinleyenler arasında yer aldı.

“Karşılık Beklemeden Yapılan Kamu Hizmetinin Kutsallığını İyi Bilirim…”

Ahmet Aras ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ” Bugün genç ve dinamik ve vizyon sahibi bir ekiple Bodrum’u hak ettiği şekilde yönetmek için sizlere beraber yola çıkıyorum. Birçoğunuzu tanıyorum, tanışıyoruz ancak konuşmama kısa bir özgeçmişle başlayacağım.” Diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti “Bodrumlu, elli yıllık esnaf, muhtar Şevket Aras ve Ayşe Aras’ın oğluyum. 1970 yılında Bodrum’da doğdum, 48 yaşındayım. İlk ve ortaokulu Bodrum’da okudum.   Askeri lise ve Kara Harp Okulu öğrenimimle birlikte Gazi Mustafa Kemalin ordusunda 30 yıl şerefle görev  yaparak 5 yıl önce yarbay rütbesiyle emekli oldum.

Bu süre zarfında Türkiye’nin dört bir köşesinde, Bodrum’da ve yurtdışında vatanıma hizmet ettim. Bu yüzden karşılık beklemeden yapılan kamu hizmetinin kutsallığını iyi bilirim. Bugün de Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin temel taşı Cumhuriyet Halk Partimizin genç bir üyesi olarak aydın, dinamik ve güçlü bir ekiple aynı şevk ve heyecanla  Bodrum’u yönetmeye talibim.” Dedi.

Ahmet Aras Türkiye’nin ve dünyanın gözbebeği Bodrum’un her alanda hak ettiği  noktaya gelmesi için akılcı, somut, dinamik ve iyi planlanmış bir yol haritası ile çok çalışarak ilerlemek gerektiğini söyledi.

Kale İçin Turizm Bakanı İle Bizzat Görüşecek, Büyükşehir Belediyesi İle İş Birliği Sağlayacak…

Bodrum Belediyesi başkan aday adayı Ahmet Aras, Ticaret Odası, Esnaf  Odası, Bodrum Otelciler Derneği, OYDER gibi sivil toplum örgütlerinde aldığı görevler ve gerçekleştirdiği projeler sayesinde Bodrum’un sorunlarını ve ihtiyaçlarını bildiğini ve Kamuda yıllardır kazandığı tecrübe, bilgi birikimi ile bunları çözecek irade ve ekibe sahip olduğunu,  Bodrum’un kaybedecek zamanı olmadığını, doğayla, çevreyle ve  insanla dost projelerle büyümek gerektiğinin altını çizdi.

Bodrum çok önemli bir turizm kenti olduğunu ve pek çok vatandaşın bu sektörden gelir elde ettiğini dile getiren Ahmet Aras,  Turizm   ekonomisini geliştirmek ve yaşanabilir bir kent yaratmak için öncelikle merkezden başlayarak tüm mahallelerlerdei eski kent (old town) dokusunu ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyledi Aras “ Yel değirmenlerimiz, sarnıçlarımız, kule ve musandıralı evlerimizin restorasyonu için mülk sahipleriyle kısa vadeli projeler üreteceğiz. Kalemizin en kısa zamanda ziyarete açılması için Kültür ve Turizm Bakanımızla bizzat görüşeceğim.

Bodrum’u mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak ele alarak kanalizasyon, elektrik, su, yol, kaldırım, aydınlatma, bisiklet yolu gibi altyapı eksiklerini tamamlamak için öncelikle Büyükşehir Belediyemiz ve ilgili tüm kurum kuruluşlarla işbirliği yaparak çalışmalara hemen başlayacağız. En acil gündemimiz bu olacak.

“Turizmi Ayağa Kaldırmak İçin Sosyal Ve Dijital Medyayı Doğru Ve Etkin Kullanacağım…”

Turizmi ayağa kaldırmak için sosyal ve dijital medyayı doğru ve etkin kullanarak tanıtım atağına başlayacağını ifade eden Ahmet Aras sözlerini şöyle sürdürdü “Dünyanın değişen şartlarıyla uyumlu, sosyal ve dijital medya ve teknolojinin doğru ve etkin kullanıldığı kısa orta ve uzun vadeli hedefleri olan top yekün bir tanıtım projesinin hayata geçirilmesi için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu planlar devreye sokulacak ve   turizme çok hızlı bir ivme kazandıracağız.

Bu planlamanın bir parçası olarak ulusal ve uluslararası organizasyonları Bodrum’a çekip, aynı zamanda iyi planlanmış bir takvim çerçevesinde kendi festival ve organizasyonlarımızı yaratarak yerli ve yabancı turistlerin Bodrum’a  yaz kış gelmelerini sağlayacağız.

Bodrum Estetiği Kadınlara Emanet…

Bodrum’un kadınlarının karar alma mekanizmalarında aktif yer almalarını isteyen Aras Bodrum’un estetiğini, şehir dokusunu ve kimliğini oluşturma görevini Bodrum’un kadınlarına emanet edecek. Ahmet Aras; nitelikli iş gücünü Bodrum’a çekmek için Muğla Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı  olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla proje geliştireceğini, Muğla Üniversitesi Turizm Fakültesinin Bodrum’da açılması için çalışmalara başladığını ve bu projelerin başarılı olması için de Bodrum’daki tüm kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden destek istediğini kaydetti.

Aras ayrıca Bodrumspor’un altyapısını güçlendirmek,  kimseye muhtaç ve yük olmadan akıcı gelirlere sahip olabilmesi için de projeler üreteceğini,  Bodrum’un gençlerini yelken , sörf, tenis , yüzme , basketbol , hentbol gibi spor dallarına da teşvik ederek bu spor dallarının da mevcut alt yapılarını güçlendirip Bodrum’un gurur duyacağı yeni milli sporcular kazandıracaklarını belirtti.

“Tersane Bölgesine Gerekirse Helikopter Pisti Yapılmalı …”

Bodrum Belediye Başkan Aday adayı Ahmet Aras’ın en iddialı söylemlerinden biri de bir zamanlar Bodrum ekonomisinin can damarı olan tekne imalat sektörünün canlanması için tersane bölgesinin alt yapı ile ulaşım problemlerini çözmek ve bunun için gerekiyorsa helikopter pisti bile hazırlamak gerektiği oldu. Aras ayrıca Bodrum’da sürdürülebilir uluslararası bir Boat Show organizasyonu başlatacağını kaydetti.

Ahmet Aras aday adaylık konuşmasını bitirirken “Hep ifade ettiğim gibi genç, dinamik bir ekip ve sizlerle bunu başarabileceğime yürekten inanıyorum. Bu yolda bizimle birlikte yürümek isteyen herkese kapılarımız sonuna kadar açık. Doğruluk dürüstlük ve eşitlik ilkeleri ile başlatacağımız bu sinerjiyle partimizin bir önceki yerel seçimlerde aldığı 44.133 oyu 80 binlere taşıyarak, sizlerden alacağım destekle Bodrum’u çağdaş ve sosyal bir    belediyecilik  anlayışıyla yöneterek partimizin gurur kaynağı   haline getireceğim.” Dedi.

Aras daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim Şiirinin okudu.

Bodrum belediye başkanı aday adayı Ahmet Aras’ı Ortakentliler yalnız bırakmazken, açıklamaya ceketli başlayan Aras’ın konuşmasının ilk dakikalarında heyecandan ve havanın sıcaklığından ceketini çıkarıp gömlek kollarını katlaması açıklamayı dinlemeye gelenler arasında “Aras hazır, başkanlık için kolları sıvadı” söylemlerine ve gülüşmelere neden oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.