Bodrum Gündem

Muğlalılar da İtiraz Etti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Bilim ve akıl ışığında teknik incelemeleri yapılan, ülkemize ve güzeller güzeli İstanbul’umuza faydasından çok zararları olan projede ısrar edilmesinin kimseye yarar getirmediğini düşünüyor, itiraz dilekçemizin dikkate alınarak bu projeye ayrılan bütçenin istihdam, tarım ve farklı alanlara yönlendirileceğini ümit ediyorum”dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla Müdürlüğüne, ‘Kanal İstanbul’ projesi ÇED raporuyla ilgili itiraz dilekçelerini verdi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’müze Kanal İstanbul projesi için itiraz dilekçemizi teslim ettik. Marmara ve Karadeniz’i bağlayan doğal bir İstanbul Boğazı’na sahipken çevreye, ekonomiye, geleceğe zarar verecek Kanal İstanbul Projesi’nde ısrar etmek hiçbir kesime yarar getirmez. Bilim ve akılla yararı bir türlü açıklanamayan Kanal İstanbul Projesi’ni isteseniz de istemeseniz de anlayışından çıkarak referandumla halka sormak belki de en doğrusu olacaktır. Kamuoyundaki ciddi iddialardan sonra projenin adının Katar İstanbul’mu? yoksa Kalan İstanbul’mu? olması ciddi endişeler doğurmaktadır. İstanbul konusunda sicili bozuk olan ve bu şehre ihanet ettik diyen anlayışın tekrar güzeller güzeli İstanbul’umuza ihanet etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bilim ve aklın ışığında projenin tekrar gözden geçirileceğine, yapılan itiraz dilekçelerin dikkate alınacağına ve projeden tamamen vazgeçileceğine inancımız tamdır…” dedi.

Gürün: Projede ısrar edilmesi kimseye yarar getirmez

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dünya’nın ve ülkemizin en güzel şehirlerinden biri yedi tepeli İstanbul’a yapılmak istenen Kanal İstanbul Projesi için Muğla olarak itiraz dilekçemizi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’müze teslim ettik. İstanbul sadece İstanbulluların değil, hepimizin kültürel, tarihi ve sosyal bağlara sahip olduğu ortak değerimiz. Bilim ve akıl ışığında teknik incelemeleri yapılan, ülkemize ve güzeller güzeli İstanbul’umuza faydasından çok zararları olan projede ısrar edilmesinin kimseye yarar getirmediğini düşünüyor, itiraz dilekçemizin dikkate alınarak bu projeye ayrılan bütçenin istihdam, tarım ve farklı alanlara yönlendirileceğini ümit ediyorum” dedi.

Gümüş: İstanbul’a ihanettir

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş sosyal medya hesabından “Kanal İstanbul Projesi’ne itiraz dilekçimizi verdik. İstanbul’un tarihini, ekolojisini ve geleceğini tehdit altına alacak Kanal İstanbul Projesi, İstanbul’a yapılacak en büyük ihanettir…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.