Bodrum Gündem
HALUK ŞAHİN

HALUK ŞAHİN

Haluk Şahin, 1 Ocak 1941 yılında Bursa'da dünyaya gelmiştir. Bursa erkek lisesinden mezun olduktan sonra 1964 yılında İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1972 yılında ABD'de Indiana University'den gazetecilik yüksek lisansı, 1974 yılında ise aynı üniversiteden kitle iletişimi dalında doktora derecesi aldı. Amerikan üniversitelerinde dersler vermiş, kitle iletişimi konusunda yaptığı araştırmalar ve dünyanın önde gelen bilimsel iletişim dergilerinde ve kitaplarda yayımlanmıştır. Pek çok uluslararası konferansa katılarak bildiriler sunmuştur. Haluk Şahin, medya sektöründe çeşitli görevlerde bulundu, genel yayın yönetmenliği, araştırma bölümü başkanlığı, danışmanlık ve köşe yazarlığı yapmıştır. Birçok televizyon programının yapımına da imzasını atmıştır. Aynı zamanda TV8'de Biz Böyleyiz adlı programı sunmuş, 2009 yılında aynı kanalda Yüksek Siyaset programını sunmuştur. 1998'den bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi, iletişim Fakültesi Televizyon Gazeteciliği Program Koordinatörüdür. Evli ve ilk evliliğinden iki çocuğu bulunmaktadır.

Çünkü Oradaydı

Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor.  Hiç kuşkusuz derin simgesel anlamları olan tarihi bir açılıştır.

Çanakkale geçiliyor.  Boyuna değilse bile enine geçiliyor.

Binlerce yıl boyunca Büyük İskender ve Mustafa Kemal dâhil kim bilir kaç komutan iki yakayı ya da iki kıtayı birbirine bağlayacak bir köprü hayal etmiştir.

Pers kralı Serhas M.Ö. 480’de gemilerini yan yana dizerek bir köprü oluşturmuş, askerlerini ve hayvanlarını Boğaz’ı yürüyerek geçmesini sağlamıştı.

Yapılacaktı yapıldı.

Niye mi yapılacaktı? . Çünkü oradaydı.

Everest’in ilk fatihlerinden biri de böyle bir şeyi niçin yaptığını soranlara o cevabı vermişti:  “Çünkü oradaydı!”

İnsan doğasıyla bağlantılı bir hırs!  Gezegeni ihya eden de o, mahveden de o hırs!  İçinde insana ait tüm erdem ve zaafların bulunduğu bir hırs!

Eninde sonunda yapılacaktı yapıldı.

Sonra?

Sonrasını göreceğiz!

Serhas köprü kurulmasına bir fırtınayla itiraz eden ve ilk köprüyü yıkan Boğaz’ın sularını 350 kırbaç vurdurarak cezalandırmıştı!

Ama inadı inattı, köprü yapılacaktı.

Bizde de öyle oldu. Ve köprü sonunda yapıldı.

Artık diyecek bir şey yok. Kafayı Atina’yı mahvetmeye takmış olan Serhas’ınki gibi savaşlara ve kötülüklere değil, barışa ve güzelliklere yol olsun!

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.