Bodrum Gündem

En küçük çalışanından başkanına kadar belediye temizdir

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Nisan ayı Olağan meclis toplantısı öncesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde şikayet üzerine başlatılan soruşturma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aras, “Belediyede mevzuata aykırı hukuksuz hiç bir işlem kesinlikle yapılmamaktadır. En küçük çalışanından başkanına kadar belediye temizdir” dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde yaşanan olayı talihsizlik olarak değerlendiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  bir personelin görev yerinin değiştirilmesinin akabinde görev yeri değişen arkadaşın iddiaları sonucunda inceleme ve soruşturma başlatıldığını belirtti.

Aras konu ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti “Olay sonrasında Sulh Hukuk mahkemesi tarafından 7 tane klasörle ilgili yapılan talep üzerine kendilerine bu klasörleri teslim ettik. Belediyede hukuksuz bir işlem kesinlikle yapılmamaktadır. Hiçbir şekilde hukuksuz, mevzuata aykırı bir işlem yapılmamaktadır. En küçük çalışanından başkanına kadar belediye temizdir. Eğer aksini iddia eden varsa elindeki bilgi ile belge ile savcılıklara, İçişleri Bakanlığı’na ya da bana başvurabilir. Ben buradan alnımızın açık olduğunu kamuoyuna duyurmak istiyorum. Eğer bizim de bilmediğimiz bir şey varsa ki olabilir herkes sonuna kadar yargı önünde hesabını verir. Eğer yargı da tespit edemiyorsa vicdanında hesabını verecektir. Ancak biz kendi iç soruşturmamızı da teftiş kurulu müdürlüğü ile beraber başlatmış olduk. Eğer burada da herhangi bir şekilde bir suistimal, görevi kötüye kullanma ortaya çıkarsa orada da gereken bütün önlemleri alacağımızın herkes tarafından bilinmesini isterim. Biz en başından beri şeffaf olmaya, hesap verebilir olmaya çalışıyoruz. İş ve işlemlerin mevzuata uygun yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.

İmar ve Şehircilik müdürlüğündeki sorunun ana kaynağının iş ve işlemlerin gecikmesi olduğunun altını çizen Bodrum belediye Başkanı Aras “Bodrum’un son dönemde aldığı nüfus ve büyük bir yatırımcı göçü yapılaşmayı da arttırdı. Daha önce imar planı olup da ruhsat istemeyen birçok parsel şu anda satılıyor ya da imara getirilip yapılaşmaya çalışılıyor. O yüzden çok ciddi bir büyük bir talep var. Arkadaşlarımız 2019’da 700 tane ruhsat proje incelemiş iken 2021 yılında bu sayı 4 binin üzerine çıktı. Personel sayımız 2 ya da 3 arttı. Teknik açıdan alabileceğimiz personel sayısı bellidir ister istemez buradaki süreçleri geciktiriyor. Geciken bu süreçler insanları tabii ki rahatsız ediyor. Dövize, enflasyona ve akaryakıta baktığınızda bu türlü gecikmeler vatandaşlarımız için zarardır. Herkes bu konuda rahatsız ama şunu bilin ki canla başla çalışıyoruz. Bu hizmeti karşılayabilmek için bundan sonra da yine gereken önlemleri alırız ama belediyedeki iş ve işlemler hukuka uygun bir şekilde devam etmektedir.” Dedi.

Mevcuttaki bir müfettişin başka bir olay için geldiğini ve ona da bu durumun tebliğ edildiğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  aynı şekilde bir müfettişin daha bugün aralarına katıldığını açıkladı. Aras “O da iddialar araştıracak. Bu araştırmaların sonucunu yine kamuoyuyla paylaşacağız. Bunun dışındaki spekülasyonlar ve dedikodulara kulak asmamak lazım. Olay şu an yargıda. İçişleri bakanlığı mülkiye müfettişleri tarafından incelemedeyiz bunlar sonuçlanınca herkes sonucunu görecektir” diyerek açıklamasını sona erdirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.