Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    21 yıllık Erdoğan, hazin bir veda edecek…

    Rüzgar Millet İttifakından yana!

    Türkiye son çıkışa doğru yani 14 Mayıs seçimlerine artık haftaya saymaya başladı.

    Sanıyorum Cumhuriyetin 100. Yılında tarihi bir seçime de imza atılacak.

    İki ittifakın da kıyasıya yarışacağı bu demokrasi mücadelesinde Türkiye’nin ve halkın kazanması gerekiyor.

    21 yıllık AK Parti iktidarı Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyet Halk Partisi de Millet İttifakı olarak bu demokrasi yarışında kulvar alacak.

    Türkiye 21 yıllık AK Parti iktidarından çok yoruldu.

    Bu seçim onlar için cepte keklik değil. Faiz düşüşü İle Türkiye’yi bir anda fiyat artışları ile karşı karşıya getiren AK Parti, ardından yükselen dövizdeki yüksek artış ile bir anda ekonomik krizin içinde kendini buldu.

    -AK Parti hep kan kaybetti…

    2023 yılının seçim yılı olmasına rağmen AK Parti iktidarı sürekli kan kaybetti. Türk halkı bir anda yüzde yüzlerin üzerinde seyreden ekonomi barometreleri karşı karşıya kaldı.

    Zaten 2 yıl Pandemi ile mücadele eden ve zorlaşan ekonomi ile yollarına devam eden halk bir de Rusya İle Ukrayna savaşı ile gelen global ekonomik kriz ile de dibe vurdu.

    -Halk karşısında sıfırlandı…

    AK Parti, 2023 yılına girerken yaşanan bu olumsuzluklar ışığında halkın karşısında tamamen sıfırlandı. Kendimi kurtarmak için asgari ücret başta olmak üzere emeklilere yaptığı zamlarla kendini kurtarmaya çalışsada sürekli artan fiyatlar bu yapılan zamları eritti.

    -EYT’liler bile ilaç olmayacak…

    İktidar EYT Erken Yaş’a takılanları emekliliğine ipine sarılsa da yaşanan olumsuzluklar AK Parti iktidarını düştüğü bu çukurdan kurtulmaya yetmeyecek.

    -AK Parti’ye bir darbede Doğadan!

    Bütün bu olumsuzluklara rağmen gelen doğal afet depremin Türkiye’nin 11 Büyükşehir ve beldelerini yerle bir etmesi ve iktidarın deprem sonrası iyi sınav vermemesi AK Partiyi seçim öncesi tamamen bitirdi.

    AK Partinin seçim kaybetmesi için doğal afetlerde, Türkiye’yi adeta ablukaya almışcasına son Şanlıurfa ve Adıyaman’daki sel de AK Partinin 21 yıllık iktidarına son darbeyi vurdu.

    Bütün bu koşullar AK Partiyi 24 Mayıs seçimleri öncesi kağıt üzerinde ikinci parti yaptı. Tabii ki, seçimler hep iki ihtimallidir. Bu seçim son saniyeye kadar nefeslerin tutulacağı seçim olacaktır.

    Demokrasideki yüzde 51’lik seçimin galibi yapıyor.

    -Erdoğan kaybederse hazin bir veda edecek…

    AK Parti hem 21 yıllık yıpranma, ekonomideki iç ve dış kaynaklı sebeplerden sıfırlanış ve doğal afetler 21 yıllık Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti dönemini sonlandıracak.

    Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra Türk siyasetinde en fazla siyasetçi olarak adını yazdıracak olan Recep Tayyip Erdoğan, eğer bu seçimi kaybederse, Türk siyasetine hazin bir elveda edecek.

    Sevgi ile kalın Paşatarlası/Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. İsimsiz dedi ki:

      Yazınızın içindeki o kadar tutarsız cümlelerinizle zihninizden geçenleri, kalbinizdekileri anlatmaya çalışmışsınız. Gazetecilik bu olmasa gerek. Ülkedeki gazetecilik anlayışı maalesef bu.