Bodrum Gündem

İşte Festival Bu. Hem Yerel, Hem Ulusal..VİDEO HABER

Ortakent-Yahşi Belediyesi tarafından altıncısı düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali gala gösterisi ile sona erdi.

İşte Festival Bu. Hem Yerel, Hem Ulusal..VİDEO HABER
18.09.2011
0
A+
A-

İşte Festival Bu. Hem Yerel, Hem Ulusal…


Ortakent-Yahşi Belediyesi tarafından altıncısı düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali gala gösterisi ile sona erdi.





Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Plavix online

Festivale katılan 7 ülkeden 11 halk dansları grubu performanslarını sergiledi. Festivale katılan ülkeler kalabalık bir yerli ve yabancı turistlerden ve yerel insanlardan oluşan seyirci gurubunu performansları ile büyüledi. Romanya’dan 40, Bulgaristan 40 genç, 34 çocuk, Polonya’dan 17, Hollanda’dan 22, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 35, Endonezya’dan 35 ve Ankara’dan 45, Arhavi’den 43, Bursa’dan 40, Bodrum Halk Danslarından da 32 kişi Uluslararası Halk Dansları Festivaline katıldılar.


Gecede Esnaf Odası Başkanı Mustafa Danacı’ya da katkılarından dolayı plaket verildi. Başkan Mehmet Onur Şahbaz’ın ise başarılı bir festival organize etmenin gururu ve mutluluğu her halinden belli oluyordu.


Başkan Mehmet Onur Şahbaz katılımın yüksekliğinden ve katılan izleyicilerin coşkusundan ve mutluluğundan memnun olduğunu dile getirerek “Altıcısı gerçekleşen anlamlı bir festival benim için. Belediye başkanı olmadan önce de dernek başkanıydım. Son derece gurur verici bir şey. Ortakent bu iş için en doğru yer. Bodrum bir bütün. Bodrum markasını yöresel değerlerine sahip çıkarak yapılaşması anlamında da en çok sahip çıkan beldesi Ortakent’tir. Ortakent Yahşi’den Uluslar arası bir festival ile dünyaya sevgi ve barış mesaji yollayabilmek çok gurur verici” dedi. Turizme katkısı anlamında da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Şahbaz “ Eylül ayını seçtik. Zaman içinde turizm sezonunun uzaması için katkı sağlayacaktır. 600 danscı var, bunların beldeye ekonomik katkısını siz değerlendirin. Sonuçta hepsi Ortakent’te konaklıyor” dedi.   


 

Yaş Ortalaması 73…

Festivalin en ilginç konukları, yaş ortalaması 73 olan Hollandalı topluluk oldu. Gösterilerini sahneleyen Hollandalı grup, izleyenlerden büyük alkış aldı. Bir dönem çocukların izlediği “Heidi” adlı çizgi filmde giyilen tahta ayakkabılar ile aynısı olması izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. misoprostol online

buy Topamax Zikir gibi halk dansı…


Festivalin diğer ilgi çekici konuğu ise Endonezya oldu. İlahiler söyleyerek, ilginç bir gösteri sunan topluluk, sopa ve ellerini kullanarak ritim tuttu. Gösteri izleyiciler tarafından “zikir gibi dans” olarak değerlendirildi. 


Kuzeyin Uşakları Sahneyi Kırdı…


Belde halkının da büyük ilgi gösterdiği festivalde Türkiye’yi Artvin’in Arhavi İlçesi Halk Dansları Topluluğu, Ankara Cansu Gençlik ve Spor  Kulübü Halk Oyunları Topluluğu temsil etti. Belde halkı da gösterilere alkışlarla eşlik etti. Arhavi Halk Dansları tarafından sunulan gösteri izleyicileri coşturdu. Performansları ile yabancı ve yerli turistler ile yerel halkı büyülediler. Hareketli ve coşkulu dansları ile sahnenin bazı kısımları kırıldı.


Yaklaşık 15 dakika süren havai fişek gösterisi ise festivale katılanlar tarafından coşku ve beğeni ile izlendi.


Ortakent-Yahşi Belediyesi, Sunu Sahne ve Turkuaz Tur’un işbirliğiyle düzenlenen 6.Uluslararası Halk Dansları Festivali, Yahşi Limanı Gösteri alanında gerçekleştirilen gala gecesi ülkelerin sahnede hep birlikte dans etmesi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.