Bodrum Gündem

Vefakar Direnişçiler 38 Haftadan Bu yana Meydanda

31.05.2014
0
A+
A-

where to buy Indocin

Bodrum Gezi Dayanışması üyeleri 38. Haftadan bu yana sürdürdükleri sessiz eylemlerine devam ettiler.

buy Tadalafil online Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem/31 Mayıs 2014

Bodrum Gezi Dayanışmasının 38. Haftadan bu yana bıkmadan, usanmadan sürdürdükleri eylem, “Gezi Direnişi”nin yıldönümüne denk geldi. Saat 12:00’de her zaman olduğu gibi Gezi bodrum gezi direnişi 38 hafta (4)Direnişinde yaşamını yitiren 10 gencin fotoğrafları ile İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmış “Adalet İstiyoruz” yazılı siyah pankartın önünde 45 dakika boyunca sessizce beklediler.

Ardından üzerlerinde gezi direnişi boyunca yaşamını yitirenlerin fotoğrafları bulunan beyaz t-shirtler giyen Halikarnas tiyatro oyuncuları gezi direnişinde ölümleri anlatan bir dramayı sokakta sahnelediler. Berkin Elvan’ı canlandıran oyuncunun bilyeler ile oynaması ve gezi direnişinin sembollerinden birisi olan siyah elbiseli kadın figürleri oldukça dikkat çekti.

Oyun şu şekilde; Bir taşın üzerinde siyah t-shirt ile Hitler selamı veren oyuncu, gezi direnişinde yaşamlarını kaybeden oyuncuları işaret etti. İşaret edilen oyuncular yere yuvarlandılar. Daha sonra birbirlerini uyandırarak, Hitler selamı veren oyuncunun önüne geldiler. Gezi Direnişinin sembollerinden birisi olan siyah elbiseli kadının arkasında alkışlar ile Hitler selamı veren diktatör rolündeki oyuncuyu çıktığı yükseltiden aşağıya indirdiler.

bodrum gezi direnişi 38 hafta (16) valacyclovir online Turistlerin ve çevredeki esnafın da ilgiyle izlediği dramanın ardından bir açıklama yapan Bodrum Gezi Dayanışması üyelerinden Yüksel Ergen Gezi Direnişinde ve geçtiğimiz hafta öldürülen 3 kişinin isimlerini tek tek sayarak “Kimilerinin katili ihmal, kimilerinin katili AKP polisi, kiminin katili eli sopalılar, kiminin katili hükümet tutumudur. Bu ülkede emekten, barıştan ve demokrasiden yana olan bizler, yaşananların unutulmasına ve çarpıtılmasına izin vermeyeceğiz. Adalet arayışımızın 38.haftasında herkes tarafından şu çok iyi bilinsin ki; Ethem’in, Ali İsmail’in, Abdullah’ın, Medine’nin, Mehmet’in Ahmet’in, Hasan Ferit’in, Berkin’in, Mehmet İstif’in, Uğur’un, Ayhan’ın ölümlerinden sorumlu olanlar ve onları koruyup kollayanlar adalet önünde hesap verinceye kadar, peşlerini bırakmayacağız.” dedi.

Bodrum Gezi Dayanışması üyeleri açıklamanın ardından sessiz bir şekilde eylemlerini sonlandırdılar.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.