Bodrum Gündem

SON DAKİKA !!! BODRUM YİNE YANIYOR…

bodrum dereköy yangın (1)Bodrum Dereköy’de öğlen saatlerinde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın büyüyerek devam ediyor. Çok geniş bir alanı etkisi altına alan yangın, yerleşim alanlarını tehdit ediyor.

Bazı bölgelerde evlerin tahliye edildiği öğrenilirken, çok sayıda itfaiye aracının yanı sıra, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 2 yangın söndürme uçağı, 1 yangın söndürme helikopteri müdahale etmeye devam ediyor.

Şiddetli rüzgar ve sarp arazi koşulları nedeni ile zorlukla müdahale edilen yangında şu ana kadar 30 hektar alan kül olmuş durumda.

Alevlerin rüzgar nedeniyle sık sık yön değiştirmesi söndürme çalışmalarını güçleştirdi. Alevlerin tehdit ettiği Gürece ve İslamhaneleri mahallerindeki 15 ev önlem amacıyla boşaltıldı. Alevler bazı evlerin bahçelerine kadar girince büyük panik yaşandı. Halen devam eden yangın Bodrum şehir merkezi ile Ortakent- Yahşi, Konacık, Bitez mahallelerini saatlerce dumanlar altında bıraktı.

Yangında ilk belirlemelere göre 2 bin zeytin ağacını, üç ahır ve depoda zarar gördü. Yanan zeytin ağaçlarını söndürmek isterken 5 kişi hafif yaralandı. Dumandan etkilenen 6 kişi de Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Alevlerin indiği Bodrum- Turgutreis karayolu da tamamen trafiğe kapatıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.