Bodrum Gündem

BODRUMLU KÜREKÇİLERİN DAYANIŞMASI…

YAMAN OLGAÇ MAVİ TUR (1)Yaklaşık 40 yıldır Bodrum’da yaşayan Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA)  Bodrum Şube Başkanı ve Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Bodrumlu Yat turizmcisi 60 yaşındaki Yaman Olgaç, geçtiğimiz yıllarda başladığı ve geleneksel hale getirdiği Tek Çifte teknesi ile sadece kürek çekerek yaptığı uzun Mavi Yolculuğuna çıktı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yaman Olgaç’ın Kurban Bayramı öncesinde kürekle yeni bir uzun Mavi Yolculuğa çıkacağını öğrenen BAYK Kürekçileri de ona bir sürpriz hazırlayarak 30 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00’de Karaada Çakarı önünde iki Dört Çifte teknesi ile maceraperest arkadaşlarını karşıladılar.

Eski milli kürekçi ve BAYK Kürek Antrenörü Celal Gürsoy, Yaman Olgaç’ın Mavi Tur’a çıkması sırasında kürekçi dostlarının kendisine yaptığı sürprizle ilgili olarak şunları söyledi “Aslında Yaman, hemen her gün Bitez’den denize açılarak kilometrelerce kürek çeker. Bundan iki ay önce Milta Bodrum Marina içinde B.A.Y.K. Kürek kulübünün çalışmaya başlaması ile birlikte Yaman Olgaç için yeni bir misyon ortaya çıtı.  Artık kürek çekmeyi öğrenmeye başlayan arkadaşlarının en büyük destekçisi oldu.

Yaman’ın Kurban Bayramı öncesinde kürekle yeni bir uzun Mavi Yolculuğa çıkacağını öğrendik ve biz de BAYK Kürekçileri olarak ona bir sürpriz hazırlamaya karar verdik. Kendisini 30 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00’de Karaada Çakarı önünde onun rotası üstünde iki adet Dört Çifte teknesi ile onu karşıladık. Kendisi çalışmalara başladığımız günden bu yana hep bizi destekledi biz de onu gideceği bir haftalık Mavi Tur öncesi desteklemek istedik. Sporcuların en belirgin özelliğinden biri de birbirlerini destekleyerek arkadaşlarının yaptıkları işlerde başarılarının artmasına yardımcı olmaktır.” Dedi.

Oldukça kuvvetli rüzgar ve yüksek dalgalara rağmen denizin ortasında doğa ile tek başına günlerce sürecek bir mücadeleye hazırlanan kürekçi Yaman Olgaç’ı gidiş güzergahında selamlayan ve yalnız bırakmayan B.A.Y.K. Kürek takımı sporcuları, zor hava şartlarına rağmen Marina’ya döndüklerinde yaklaşık 2 saat kürek çektiler.

Bodrumlu Yat turizmcisi 60 yaşında iki evli ve iki çocuk babası Yaman Olgaç, Mavi Yolculuk için yanına sadece peksimet, peynir, zeytin ve su alarak yaklaşık bir hafta sürecek olan yolculuğuna başladı.

Yaman Olgaç kürek teknesi ile uygun hava şartlarında saatte 3, 4 mil yol kat edebilir günde yaklaşık  25 – 30 mil gitmeyi planlayan Olgaç’ın ilk gece hedefi Bitez koyuna 6 mil uzaklıktaki Karaadanın arkasında bulunan bakir Poyraz koyunda çadır kurup gecelemek. Daha sonraki rotası Mazı, Çökertme, Ören, Akyaka ve Sedir adasına giderek çadır kurmak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.