Bodrum Gündem

Pancake Sevdası Sarıtoprak Çiftini İş Sahibi Yaptı…

Buse ve Mert Sarıtoprak çifti, Pancake sevgilerini  “Pankery Mini Pancake ve Cofee Shop” isimlerini verdikleri  bir yer açarak Bitez’e yeni bir işletme kazandırdılar. 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un en güzel özelliklerinden biri de eşlerin birlikte hayata geçirdikleri işletmeleridir. Ağırlıklı olarak yerli çiftlerin başın çektiği bu özelliğe Buse ve Mert de Bitez Köy içinde açtıkları Pancake mekanı ile adım attılar.

Açılışını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yaptığı işletmede pancakeler reçel, marmelat, çilek, muz, çikolata, fındık/fıstık ezmesi, şurup ile sunuluyor. Izgarada aynı anda iki porsiyon pancake yapılıyor ve sıcak sıcak servis ediliyor.

İstanbul Kadir Has Üniversitesi İletişim fakültesi Reklamcılık Bölümü mezunu olan İşletme sahibi Buse Sarıtoprak, okuduğu okulla seçtiği mesleğin birbirinden farklı olduğunu ifade ederek,”Ben reklamcılık mezunuyum. Ama işimde bu konuda aldığım eğitimi mutlaka kullanacağım. Artık Önümüz dijital medya, sosyal medya. Bunlarda benim eğitimimi aldığım konular. Yemek yapmaya ve yemeğe çok düşkün birisiyim. Ayrıca pancake sever bir insanım. Yurt dışında da bunun eğitimini aldım. Türkiye’de de yine aynı şekilde meslek eğitimine gittim. Bodrum’da da bir ilk olsun istedim. Bodrum’da bildiğim kadarıyla sadece pancake yapan bir yer yok” dedi.

Açtıkları “Pankey” isimli mekanda çeşit çeşit pancakeler, çeşitli kahveler yapacaklarını da belirten Sarıtoprak çifti,”Hedef kitlemiz tabiki çocuklar ve gençler. Ama bunun yanı sıra tatlı seven herkes. Sadece tatlıyla sınırlandırmak istemiyorum. Çünkü tuzlu pancake’lerimizde var. Sporcular içinde ayrı bir tarif olan pancakelerimiz var, tuzsuz ve yağsız yaptığımız. O yüzden hedef kitlemiz çok geniş. Bizim yaptığımız pancakeler Klasik bilindiği üzere Amerikan pancakeleri değil. Mini pancake yapıyoruz ve bu aslında Hollanda’nın bir tatlı türü.  Adı da Poffertjes diye geçer. Yeni bir ürün olduğu için, Türkiye’de çok yaygın olmadığından dolayı halkımızın mutlaka gelip tatmasını, bilmesini ve öğrenmesini isteriz” şeklinde konuştular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.