Bodrum Gündem

NOT’UN 2. GALASI BODRUM’DA

NOT’UN 2. GALASI BODRUM’DA
14.07.2016
0
A+
A-
CEZMİ ERSÖZBodrum’da yaşamını sürdüren ünlü şair Cezmi Ersöz’ün baş rolünü oynadığı “Not” filminin galası, İstanbul’un ardından Bodrum’da yapıldı.
Bodrum Gündem Haber
Çekimlerinin büyük kısmı Bodrum’da yapılan ve iki çocukluk aşkının kavuşma hikayesini anlatan kısa film “Not”un galası önceki akşam Oasis Cinemarine Sinemaları’nda yoğun bir katılımla yapıldı.

Yönetmenliğini Serkan Turaç, görüntü yönetmenliğini ise Bedri Fırat Koçak’ın yaptığı filmde, baş rolü Cezmi Ersöz ile birlikte Gülbin Yeşil paylaştı. Filmde Delfin Beldan, Ant Köse, Ahmet Hıdır ve Ali Türkyılmaz da diğer rollerde görev alan oyuncular.
Gösterim öncesi açıklamalar yapan Cezmi Ersöz “Bugün Bodrum’da ikinci gala oluyor. İlkini İstanbul Yeşilçam Sineması’nda yaptık. Filmimiz çok beğenildi. Bugün de Bodrum’da yapıyoruz. Bakalım tepkiler ve yorumlar nasıl olacak. Heyecanlıyız” diye konuştu.
Senaryodan da bahseden Ersöz, filmin bir aşk hikayesi olduğunu anlatarak konuşmasına şöyle devam etti: “Çocukluktan itibaren birbirini seven iki insan var. Aşıklardan biri olan olan yazar sevdiğinin nerede olduğunu merak ediyor ve Türkiye’nin her tarafına kitaplarını yolluyor. Bir gün mucize eseri kızın eline geçer diye. Genç kadın sonunda bir kitapçıya girer ve bir kitabı beğenir. Okur ve altı çizilmiş yerleri takip ederek iz sürer. Sonunda çocukluk aşkının Bodrum’da olduğunu anlar. İstanbul’dan uçağa atlar Bodrum’a gelir ve sevdiği adamın, yani yazarın evini bulur. Bir kavuşma hikayesi. İstanbul’da çekilen küçük bir sahnenin dışında tamamen Bodrum’da çekildi. Seyirciler filmde Bodrum’un güzelliklerini de görecek” dedi.
Yapımında yaklaşık 20 kişinin görev aldığı kısa film “Not”un çekimleri ve kurgusu dört ay sürdü. Film anlatım dili ile izleyiciye görsel bir şölen sunarken, müzikleri ile de dikkat çekiyor. Filmin Müzikleri; “Ayrılık da sevdaya dair” adlı unutulmaz şarkısı ile Vedat Sakman ve son albümünden “Ah o His” adlı şarkısı ile Feridun Düzağaç’a ait. Filmde; Cezmi Ersöz’ün Şizofren Aşka Mektuplar kitabından da sözlü alıntılar yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.